Business is booming.

Від Зеленського очікують кадрових рішень в зв’язку зі скандалом з Русланом Демченком: на четвер анонсовано акцію протесту

3 251

Після публікації розслідування “Схем” (спільний проєкт Радіо Свобода і телеканалу UA:Перший), в якому було опубліковано докази, які свідчать, що перший заступник секретаря РНБО Руслан Демченко у 2010 році лобіював «харківські угоди», в українському медіапросторі та соціальних мережах ця тема витіснила з обговорення навіть протистояння прихильників та противників вакцинації. Цій темі було присячено дуже багато публікацій, сюжетів на телебаченні та заяв експертів та політиків і громадських діячів, пише Голос-інфо.

Здавалося, що за цим має послідувати і реакція як самого фігуранта скандалу, так і його безпосередніх керівників – секретаря РНБО Данилова та Президента України Зеленського. Нагадуємо, що СБУ за дорученням Ради нацбезпеки і оборони ще у березні почала досудове розслідування обставин підготовки і ратифікації у 2010 році “Харківських угод”.

«Якщо СБУ буде вважати за необхідне, вона має порушити по 111 статті нашого Кримінального кодексу, по держзраді, до відповідних осіб»

– заявив тоді секретар РНБО Олексій Данілов.

- Advertisement -

Проте станом на сьогодні жодної реакції українських високопосадовців немає.

Зі «Свинарчук-гейтом» у цій справі поки що дуже багато схожого, а справа навіть не про контрабанду, а про пряму державну зраду. Єдине чого поки що бракує історії з Демченком — потужних вуличних протестів.

– проводить відповідні паралелі блогер та експерт Андрій Васильчук.

І він же нагадує, що на четвер анонсована акція протесту під Офісом Президента України. Як повідомляли організатори на брифінгу 4 листопада, “учасники анонсували велику масову акцію, яка відбудеться за тиждень, якщо Президент України не почує громадськість та не очистить владу від російської агентури”.

Я переконаний, що вулиця може дуже швидко дотиснути ситуацію. Головне щоб ми не сиділи на п’ятій точці та не чекали, поки за нас роботу зробить хтось інший. Ну і не забуваємо, що цей чорт ще й посвідчення УБД отримав, що взагалі в жодні ворота не лізе. Я про це вже писав, і не тільки — на минулому тижні про це також багато говорили.

– підсумовує він.

- Advertisement -

Comments
Loading...