Business is booming.

Рух опору капітуляції: влада влада маніпулює загрозою вторгнення РФ

0 3 275

Рух опору капітуляції оприлюднив відео, в якому пояснюється, що зміна риторики української влади щодо реальності російського вторгнення в Україну не пов’язана з реальною обстановкою на наших кордонах і переслідує інші цілі. Також в цьому матеріалі йдеться про маніпуляції, до яких вдаються деякі високопосадовці, щоб виправдати прямі перемовини з РФ та ймовірні домовленості на них.

Голос-інфо наводить хронологію подій, про яку йдеться у відео:

- Advertisement -

31 жовтня видання Washington Post опублікувало статтю про загрозливе скупчення російських військ на кордонах України, посилаючись на слова американських та європейських посадовців.

1 листопада було зроблено супутникові знімки, які підтверджували цю інформацію. Світлини оприлюднило видання Politico. 

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі зазначив, що США відомо про повідомлення щодо пересування військ, і штати пильно стежать за ситуацією в регіоні та радитимуться щодо неї з союзниками.

Прес-служба Міністерства оборони повідомила, нібито розвідка не зафіксувала додаткове перекидання російських сил до державного кордону України, а таку інформацію вважає елементом інформаційно-психологічних дій.

2 листопада Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов  в коментарі для Радіо Свобода заперечив дані західних видань і назвав їх свідомою дезінформацією.

7 листопада прес-секретар президента Сергій Никифоров повідомив, що Офіс Президента не має підтверджень інформації про те, що Росія нарощує кількість військових  у Криму, на окупованих частинах Донеччини та Луганщини і на кордонах. Як сказав Никифоров, залишається відкритим питання, навіщо американські ЗМІ поширюють таку інформацію.

9 листопада стало відомо, що директор ЦРУ Білл Бернс відвідав Москву. Мета – попередити Кремль, що США стежать за накопиченням російських військ поблизу українського кордону.

11 листопада державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив пресі, що американцям чітко не відомі наміри Москви, однак є побоювання, що Росія спробує повторити сценарій 2014 року. 

14 листопада Ентоні Блінкен, Державний секретар Сполучених Штатів, поспілкувався з міністром закордонних справ Франції про військову активність Росії в Україні. США почали застерігати Європу щодо можливого посилення російської агресії.Пов’язані статті

15 листопада генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив:

“Те, що ми бачимо, – це значне, велике нарощування російської армії.  Ми бачимо незвичайну концентрацію військ.  І ми знаємо, що Росія раніше була готова використовувати такі типи військового потенціалу для проведення агресивних дій проти України”

16 листопада заступниця Міністра оборони Ганна Маляр в ефірі програми “Свобода слова” заявила, що  в України немає розбіжностей з країнами-партнерами щодо інформації про зосередження російських військ на кордоні.

19 листопада керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в ефірі програми “Право на владу” також казав, що нарощування присутності російських військ на кордоні є. І що його пік припаде на січень 2022 року.

В ніч на 21 листопада вийшло інтерв’ю Буданова з його візиту до США виданню Military Times. У ньому голова розвідки заявляв, що Росія нібито хоче дестабілізувати ситуацію в Україні використовуючи протести, зокрема – стосовно Вагнергейту. Буданов змалював майбутній масштабний російський наступ.

25 листопада в ефірі програми “Право на владу” Данілов знову каже, що не бачить тієї загрози, про яку раніше говорив Буданов. Риторика влади знову міняється.

Представник Держдепу США Нед Прайс заявив, що США готуються до непередбачених обставин через нарощування російської військової присутності на українському кордоні. А сенатори США закликали збільшити постачання летальної зброї Україні.

Блінкен 25 листопада обговорює зі Столтенбергом збільшення російських військ на українському кордоні та ризики ескалації.

26 листопада Зеленський на своєму прес-марафоні вже заявляє про необхідність нових переговорів з Москвою. Разом з Ангелою Меркель він ще й хоче відродити Номрандський формат.

Столтенберг 26 листопада заявив, що будь-яке застосування сили проти України дорого коштуватиме Росії

Про ризики посилення російсько агресі зокрема свідчать дослідження і матеріали авторитетних західних ресурсів: Atlantic council, cepa, Janes. 

- Advertisement -

Comments
Loading...