Business is booming.

У Грузії стався землетрус силою 6,2 бала. Поштовхи відчувалися і у Вірменії

277

У Грузії 13 лютого о 22:25 за місцевим часом (20:25 за Києвом) стався землетрус магнітудою 6,2. Поштовхи відчувалися також у Вірменії.

Про це повідомляють Національний центр сейсмічного моніторингу Грузії і «Эхо Кавказа».

Землетрус відчули і на сході, й на заході Грузії. Епіцентр розташовувався на півдні країни в районі села Самеба у Дманіському муніципалітеті. У місцевій адміністрації повідомили, що в регіоні минулося без руйнувань.

- Advertisement -

Водночас повідомляється, що після землетрусу в місті Дманісі зникла електрика, проте її вже відновили. Сильні поштовхи відчули й жителі столиці Грузії Тбілісі та інших міст. Підземні поштовхи помітили й у Вірменії — зокрема у столиці країни Єревані, а також у містах Гюмрі та Ванадзорі. У деяких районах також зникла електрика.

Останнім часом грузинське село Самеба стало активною сейсмічною зоною: підземні поштовхи там відбуваються майже щодня. Найсильніший за останні місяці землетрус там зафіксували 16 серпня 2021 року — його магнітуда становила 5,1.

Своєю чергою Вірменія повідомляє, що ввечері 13 лютого на її кордоні з Грузією стався землетрус магнітудою 5,2. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався за 16 км на північний схід від вірменського міста Бавра, а сила поштовхів сягала 6-7 балів. Інформації про постраждалих і пошкодження наразі немає.

- Advertisement -

Comments
Loading...