Business is booming.

Окупанти заблокували представників Червоного Хреста в Мангуші, які прибули туди для допомоги в евакуації жителів Маріуполя

293

Російські окупанти заблокували представників Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), які прибули до зайнятого ними смт Мангуш Маріупольського району Донецької області.

“Представники МКЧХ були зупинені поліцією в селищі Мангуші за 20 км на захід від Маріуполя. Команду МКЧХ було зупинено в понеділок під час проведення гуманітарних заходів, спрямованих на організацію безпечного проходу цивільних осіб”, – ідеться у заяві, поширеній пресслужбою МКЧХ.

У заяві зазначається, що МКЧХ підтримував безпосередній контакт із колегами “і спілкується з представниками всіх сторін, щоб з’ясувати ситуацію та дозволити їм відновити свою гуманітарну роботу”.

- Advertisement -

Раніше в понеділок віцепрем’єр – міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що окупанти нікого не пускають до заблокованого Маріуполя, зокрема представники МКЧХ не можуть потрапити туди з п’ятниці.

“Станом на цю годину Міжнародний комітет Червоного Хреста перебуває в, я не знаю, чи це назвати полоном, у заручниках, їх тримає в Мангуші окупаційна влада. Вони вже з 1 квітня намагаються доїхати до Маріуполя. Ось ціна домовленостей Росії та Міжнародного Червоного Хреста”, – сказала Верещук під час телемарафону у понеділок удень.

- Advertisement -

Comments
Loading...