Business is booming.

Під час боїв під Києвом постраждала резиденція Януковича

425

Під час спроб взяття Києва російськими військами постраждали будівлі мисливської резиденції втікача президента Віктора Януковича в селі Сухолуччя.

Зокрема, будівлі комплексу «Акація» знищені повністю. Саме там кілька тижнів раніше відбувалася битва з російськими окупантами. На вцілілих будинках можна помітити сліди від куль, а поряд – гільзи на землі.

Докладніше у відеорепортажі видання:

- Advertisement -

Нагадаємо, після Революції гідності (2013-2014 рр.) резиденціями Януковича стали займатися громадські активісти. Так, Межигір’я та Сухолуччя перетворилися на парки, там проводили екскурсії. У 2021 році Агентство з розшуку та управління активами передало «Сухолуччя» в управління депутату Київради Ігорю Баленко.

Мисливські угіддя у селі Сухолуччя, що у 60 кілометрах від Києва, за часів Януковича використовувалися тодішнім президентом і його друзями для розваг та відпочинку. Елітний клуб «Кедр», який об’єднував топ-посадовців та бізнесменів тих часів. Коли Янукович втік, комплекс мисливських будівель розграбували, а останнім часом територія була відкрита для відвідувачів, нею опікувалася організація, яка керує об’єктами у «Межигір’ї».

На підставі ухвали Вищого антикорсуду було вирішено передати території комплексу, рухоме майно і низку будівель — зокрема, двоповерховий дерев’яний маєток «Акація» та елітний комплекс «Острів» — до рук управителя. Всі будівлі знаходяться у мальовничій місцевості на березі Київського водосховища серед лісів.

- Advertisement -

Comments
Loading...