Business is booming.

Юрій Бутусов виступив на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради звинуватив Данила Гетманцева в причетності до схем з блокування податкових накладних

295

Головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов виступив на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо економічної безпеки з питання корупції та схем незаконного блокування податкових накладних. Перед цим Бутусов опублікував статтю “12 найгучніших звільнень, обшуків, вироків та підозр 1 лютого“, в якій зазначив, що серед затриманих 1 лютого чиновників є в.о. начальника податкової служби Києва Оксана Датій.

“Саме вона взяла на себе формальну відповідальність за створення ганебної корупційної схеми ручного регулювання реєстрації податкових накладних та відшкодування ПДВ у Києві. Але створив цю схему саме Гетманцев, невже Датій дасть на нього публічні показання?”– зазначив у матеріалі головний редактор Цензор.НЕТ

У відповідь Гетманцев заявив, що ця інформація не відповідає дійсності та запросив Бутусова на засідання ТСК щодо відшкодування ПДВ для детального розбору київського кейса.

- Advertisement -

Під час свого виступу на засідання ТСК Юрій Бутусов оголосив нові факти, зокрема – щодо кількості заблокованих податкових накладних та ймовірних збитків для українського бізнесу через це.

На цей момент, за даними податкової служби, у нас 85 тис. 600 підприємств, які фактично сплачують ПДВ, з них, за даними податкового комітету, заблоковані податкові накладні у 15-20 %. Хочу нагадати, заблокована податкова накладна – це значить взагалі неможливість здійснювати бізнесову діяльність. Це фактично блокада підприємства. А за тими даними, які є на сайті податкової служби, за даними на грудень заблоковані не 15-20 %, а 42 тис. 200 підприємств. Це 50 %. Половина бізнесу України отримала ці проблеми. Кажуть, це ніби працює система.– сказав він.

Також він звернув увагу присутніх на зв’язки Данила Гетьманцева з Володимиром Сивковичем.

Данило Гетманцев був багато років штатним помічником народного депутата Володимир Сівковича. 22 січня 2022 року міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Траст оприлюднила заяву про масштабну підривну діяльність Росії проти України, про підготовку конкретних українських політиків з оточення Януковича до нападу на Україну, в тому числі в окупаційному уряді було названо ім’я Сівковича.

23 липня ДБР оголосило підозру Сівковичу в держзраді. І там є в підозрі така фраза, якій би я дуже хотів, щоб ТСК дала оцінку: Сівкович, не пізніше 2 червня 2019 року організував роботу в м. Москва Російської Федерації так званого політичного офісу, працівники якого нібито займаються суспільно-політичною діяльністю, а фактично проводять роботу із залучення до негласного співробітництва людей, які мають розвідувальні можливості на території України та спроможні надавати допомогу ФСБ РФ на негласних засадах з метою ведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

- Advertisement -

Comments
Loading...