Business is booming.

TIU CANADA в понеділок судитиметься з рейдерами, які заблокували роботу сонячної електростанції в Нікополі

891

В понеділок, 26 липня о 15:30, в Північному апеляційному господарському суді відбудеться слухання щодо незаконного відключення сонячної електростанції в Нікополі.

Поштар вже писав про цю ситуацію, зокрема, про те, Майкл Юркович, підприємець українського походження з Канади та інвестор, якому і належить ця електростанція, записав відеозвернення до Президента України Володимира Зеленського.

- Advertisement -

Також ми писали і про катастрофічну ситуацію в місті Нікополь, де в тому числі і через відсутність інвестицій, є як великі проблеми з робочими місцями, так і з інфраструктурою міста. Зокрема, наступної зими, місто може банально замерзнути.

Коли рік тому за 5 кілометрів від міста впав міст, через який йшла важлива траса на захід, я не міг не звернути на увагу. Коли кілька років тому в Нікополі та містах супутниках відмовилися від централізованого опалення, замінивши його електричним, я теж не міг це не помітити, як і ситуацію, що склалась зараз. Бо скасування пільг на електроенергію (для мешканців 30-и кілометрових зон навколо атомних станцій) плюс підвищення цін на електрику робить ситуацію майже катастрофічною.

Днями я дізнався, що зарплати на флагмані міста – Нікопольському Заводі Феросплавів – становлять переважно 10–15 тисяч гривень. При тому, що робота ця дуже важка і шкідлива. А іншої в місті майже не лишилося.

Що в цій ситуації має робити держава? Стимулювати інвестиції та створення робочих місць. Тим більше що чинна влада так багато про це говорить і навіть інвестнянь пообіцяло. Але мене добила ще одна новина з Нікополя – що сонячну електростанцію, яку побудував на території НЗФ канадський інвестор, заблокували спільними зусиллями нинішнього власника заводу, Коломойського, та його заклятого друга, ДТЕК Ахметова. Як мені пояснили, станцію просто відрубали від зовнішнього світу і можливості постачати електрику.

Мені складно сказати достеменно, для чого це Коломойському (мотив ДТЕК більш зрозумілий, бо зовсім поруч вони навздогін за канадцями побудували свою станцію). Проте цілком логічно, що знаючи методи цього олігарха, мотив один – забрати дешево або взагалі безкоштовно те, що побудували інші. А оскільки владу в місті також контролює він, плюс вплив на центральну – перспектива цілком реальна.

А для Нікополя це може бути точка неповернення

– стверджує громадський діяч Юрій Гончаренко в своєму блозі “Ми втрачаємо Нікополь?!”.

Міжнародна підтримка України західним світом є важливою умовою для нашої перемоги. Інвестиції з Канади, США чи Європи в українську енергетику це вклад в національну безпеку.

Моя кампанія інвестувала в Україну 70 мільйонів доларів. Це найбільша канадська інвестиція. Особисто я і моя родина виступили гарантами перед західним бізнесом і урядами, що Україна не фейл стейт, що Україні можна довіряти.

Однак, у 2020 році моя сонячна електростанція в Нікополі стала об’єктом рейдерськрго захоплення з боку олігархів. Коломойський та компанія вкотре поставили себе понад законом і свавільно відключити нас від енергомереж. Мета цього акту – купівля за копійки важливого активу

стверджує Майкл Юркович у своєму відеозверненні.

- Advertisement -

Comments
Loading...