Business is booming.

Росія може готувати провокації проти української розвідки

1 718

Російські спецслужби занепокоєні зростанням ефективності української військової розвідки внаслідок співпраці з колегами з НАТО та здобутому у війні на Донбасі досвіду. Про це свідчить звіт спецслужб РФ, який наводить сайт ОРД з посиланням на телеграм-канал Hyser.

Підтверджують занепокоєння і численні заяви російських експертів, зокрема директора Центру аналізу стратегій та технологій Руслана Пухова, який відзначає запровадження розвідниками новітніх технологій управління та моніторингу, а також доступ до західних розвідданих та інновацій внаслідок співпраці з блоком НАТО.

Окрему увагу російські спецслужби у своєму аналітичному звіті приділяють ситуації в Чорноморському регіоні. Росіяни стурбовані зростанням активності та масштабів щорічних міжнародних військових навчань за участі України та країн НАТО. Звертається увага що в ході останніх маневрів «Сі Бріз-2021» Україна з західними партнерами відпрацьовувала сценарій протидії російському вторгненню. Не залишилися поза увагою й отримані від закордонних партнерів новітні комплекси контролю надводних та підводних цілей, що розміщено на острові Зміїний. 

- Advertisement -

Читайте також: В мережі обурилися неповагою інтернет-платформи Розетка до української мови

Фахівці російських спецслужб зазначають, що «є ризик втрати збройними силами Росії трьох ключових переваг, які мають забезпечити тотальне домінування на українському театрі воєнних дій, а саме:

  • Фактора раптовості
  • Стрімкого розвитку дій
  • Істотної кількісної та якісної переваги

Вищезазначене ставить під сумнів успішність реалізації силового сценарію, як основного фактора тиску на керівництво України з боку РФ».

Особливе занепокоєння росіян викликає високий рівень ефективної співпраці з ГУР МО України спецслужб Британії та Туреччини. Відзначається що українська розвідка наразі здатна істотно ускладнити плани з вторгнення до України навіть власними силами, без формального залучення ЗСУ.

Як метод протидії українській розвідці, спецслужбам РФ ставиться завдання з перешкоджання подальшому розвитку міжнародної співпраці розвідки та розгортання широкої кампанії з дискредитації керівництва ГУР МО України як перед світовою спільнотою, так і серед представників української влади.

В ширшому плані підкреслюється необхідність посилення роботи зі зниження довіри до України як надійного та стабільного партнера на міжнародному рівні.

Вас може зацікавити: Канадський інвестор українського походження записав відеозвернення до Зеленського через вкрадене в нього підприємство

- Advertisement -

Comments
Loading...