Business is booming.

Андрій Юсов: “Деолігархізація від ЗЕкоманди не стосується головного придворного олігарха – Коломойського”

1 030

На думку Андрія Юсова, директора Школи відповідальної політики та співкоординатора Руху опору капітуляції, Ігор Коломойський схвально поставився до законопроекту Зеленського про деолігархізацію тому, що йому ж персонально нічого не загрожує. А норми законопроєкту носять, в першу чергу, декларативний характер. Втім, і за цих обставин він чинить активний опір, законно і незаконно, тим діям держави Україна, які реально можуть розпочати демонополізацію і деолігархізацію.

Рішення Антимонопольного комітету щодо картельної змови Бєні і штрафи, накладені на компанії, підконтрольні Ігорю Коломойському, це і є реальна деолігархізація і повернення коштів до бюджету.

Штрафи накладені за матеріалами НАБУ, а тут вже включається і питання нашої міжнародної співпраці, наших міжнародних зобов’язань. Чи зможе Зеленський продемонструвати, що ці слова, сказані про деолігархізацію в тому числі під час візиту до Сполучених Штатів, будуть не просто словами, а дією? Ми найближчим часом побачимо.

- Advertisement -

Читайте по темі: Паливний картель Коломойського розвалює в суді рішення АМКУ про 4,7 млрд. грн. штрафу: в понеділок під судом – акція протесту

Що повинна влада робити?

Так як вона полюбляє брати все під особистий контроль, в тому числі, ситуацію з намаганням оскаржити штрафи через суд (власне через махінацію, через підконтрольних судових експертів, які вже неодноразово спотворювали українське правосуддя і затягували різноманітні судові розгляди). Ті самі харківські судові експерти вже не одну справу поховали і розвалили.

Якраз тут був би дуже доречним прямий контроль президента як гаранта Конституції України, бо ми розуміємо, що ресурсів у Коломойського і підконтрольних йому адвокатів є достатньо для того, щоб затягнути будь-яку судову справу.

А суспільство, безумовно, повинно здійснювати прямий громадський контроль і спостереження. І не лише тому. що мова йде про мільярди гривень штрафних санкцій для олігарха, а тому, що мова йде про реальну деолігархізацію і демонополізацію, наслідком якої стане як повернення коштів до бюджету, так і цінові зміни на ринку пального в Україні.

Читайте також: Блокування підприємством Ігоря Коломойського канадського інвестиційного проекту в Нікополі викликало потужний міжнародний резонанс

В цій темі достатньо прозоро і зрозуміло: картельна змова. Українські автомобілісти довгий час переплачували шалені кошти за вартість пального. А в комплексі це просто ознака того, що деолігархізація головного придворного олігарха України не зачепила. Він залишає свій величезний вплив і продовжує чинити колосальний опір і тиск на українську судову та правоохоронну систему.

Вже 6 вересня о 10:30 в Господарському суді м. Києва(вул. Б. Хмельницького, 44-В) відбудеться суд, де Коломойський спробує скасувати штраф за цінову змову. Подія: https://fb.me/e/j5RDZi340

Джерело: Рух опору капітуляції.

Вас може зацікавити: В мережі обурилися неповагою інтернет-платформи Розетка до української мови

- Advertisement -

Comments
Loading...