Business is booming.

Держенергонагляд підтвердив незаконність відключення сонячної електростанції TIU Canada в Нікополі. Підприємство Коломойського ігнорує припис.

423

Як ми повідомляли, 8 вересня Північний апеляційний господарський суд в Києві відмовився розглядати справу канадського інвестора українського походження Майкла Юрковича та його компанії TIU Canada проти Нікопольського заводу феросплавів, який належить Ігорю Коломойському.

Причиною стало те, що 7 вересня представники Ігоря Коломойського подали апеляцію на рішення суду першої інстанції, який вони ж свого часу і виграли. В апеляційній скарзі вони просили скасувати це рішення і перенести розгляд справи в Господарський суд Дніпропетровської області. При цьому, крайній термін подання апеляції минув ще в лютому. Тоді початкове рішення суду оскаржила тільки компанія TIU Canada, вимагаючи захистити свої права на відновлення роботи електростанції. Тепер же сторона олігарха вирішила вдатися до юридичного маневру для затягування розгляду справи і сама звернулася зі скаргою.

Також під час цього засідання, як пише Новинарня, представники позивача долучили нові докази – лист від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

- Advertisement -

Документ підтверджує, що відключення СЕС “Екотехнік-Нікополь” від мережі – незаконне.

“Єдина підстава для знеструмлення, на яку посилається НЗФ – це припис Держенергонагляду від 2015 року. Проте ми неодноразово наголошували та підтвердили це необхідними доказами, що такий припис не може бути підставою для відключення. По-перше, його видали за декілька років до погодження самим же НЗФ підключення “Екотехнік-Нікополь” до своїх мереж. По-друге, терміном для усунення порушень у приписі зазначається 2016 рік. І взагалі припис жодним чином не стосується режиму роботи електроустановок позивача”, – розповіла адвокатка, яка представляє інтереси інвестора.

Відомо, що Державна інспекція енергетичного нагляду України 25-26 серпня мала намір позапланово навідатись до Нікопольського заводу феросплавів для здійснення державного контролю у зв’язку з відключенням СЕС канадського інвестора. Проте завод групи “Приват” не пропустив спеціалістів на територію та не надав жодних документів.

Як наслідок, Держінспекція звернулася з приписом дозволити провести огляд та наклала штрафні санкції за порушення законодавства у сфері електроенергетики.

Читайте також: Агія Загребельська: Три незалежні члени наглядової ради «Нафтогазу» подали у відставку, в тому числі, через вплив олігархів Коломойського на компанію та Фірташа – на газовий ринок.

- Advertisement -

Comments
Loading...