Business is booming.

Активісти повідомляють про масові випадки блокування петиції про санкції щодо Ігоря Коломоського

4 510

Як повідомляв “Поштар“, у Верховній Раді було зареєстровано постанову про накладення  щодо Ігоря Коломойського. І для прискорення розгляду цього питання в сесійній залі Рух опору капітуляції, який є фактичним співавтором цієї постанови, ініціював збір підписів під петицією на сайті ВР.  При цьому важливо відзначити, що після набрання необхідної кількості голосів, розгляд цього питання в сесійній залі є обов’язковим, що вигідно відрізняє цей механізм петицій від аналогічних на сайті Офісу Президента чи інших державних установ.

Можливо саме обов’язковість розгляду цього питання після набрання необхідної кількості підписів і стала причиною того, що в соцмережах з’явилися повідомлення про те, що петицію складно або неможливо підписати.

Так, Рух опору капітуляції, пише:

- Advertisement -

Чиїсь підписи просто “губляться”, комусь вчасно не приходить лист-підтвердження, у когось сайт видає помилку. Коли ми тільки зареєстрували петицію, під нею щодня з’являлося 250-300 підписів. Тепер – декілька десятків, в кращому разі. Хоча за день на сторінку з петицією переходить по декілька сотень людей. Це не масовий збій на сайті – у інших звернень кількість підписів закономірно зростає. Отже, саме наша ініціатива стримується штучно.

Ми в редакції також перевірили цю історію і дійсно, в когось вийшло підписати легко, а в когось – взагалі не вийшло зареєструватися на сайті Верховної Ради, принаймні – час очікування на лист підтвердження чи смс перевищував всі розумні межі.

Вочевидь, нас зараз будуть годувати побрехеньками про технічні збої. Давайте допоможемо управлінню, відповідальному за роботу сайту петицій, налагодити його роботу. Якщо у вас виникають проблеми під час підписання, подзвоніть за вказаним номером керівника Управління комп’ютеризованих систем Верховної Ради та детально розкажіть про проблему:(044) 255-42-79

– закликають активісти.

Також ще раз наводимо алгоритм підписання від Руху опору капітуляції:

  1. Перейти за посиланням на сайт петицій Верховної Ради України: https://itd.rada.gov.ua/services/petitions
  2. Авторизуватися на сайті Верховної Ради . Якщо у Вас ще немає електронного кабінету на цьому сайті, зареєструватися.
  3. Для реєстрації потрібно натиснути відповідну кнопку у правому верхньому куті екрану та заповнити відповідну реєстраційну форму, вказавши свій номер телефону та електронну пошту. На них послідовно прийдуть коди підтвердження. Ви маєте слідувати інструкціям.
  4. Після цього ви маєте авторизуватися і перейти на сторінку петиції: https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/9833
  5. Натиснути кнопку “Підписати”.
  6. Вам на пошту надійде лист для підтвердження підпису. Відкрийте його та натисніть на посилання “Підтвердити підпис петиції”, яке знаходиться в кінці листа. Якщо такого листа не видно, не забудьте перевірити кошик зі спамом.

- Advertisement -

Comments
Loading...