Business is booming.

Оприлюднено відкрите Звернення до Президента, Верховної Ради та Уряду України щодо переговорів з росією

0 7 793

Низка відомих громадських діячів, дипломатів та правників оприлюднили відкрите Звернення до Президента, Верховної Ради та Уряду України щодо переговорів з росією. В ньому йдеться про те, що виконання умов миру, які пробує диктувати кремль, є неприпустимим і злочинним, та матиме катастрофічні наслідки для долі України і за рівнем загрози дорівнює національній зраді. Серед підписантів – колишній Представник України в Раді ООН з прав людини та суддя Гаазького трибуналу Володимир Василенко, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко, відомий дисидент та співголова Ваад України Йосиф Зісельс, екс-міністр освіти та Президент НаУКМА Сергій Квіт, дисидент та проректор Українського католицького університету Мирослав Маринович та багато інших.

Публікуємо Звернення і список підписантів повністю. Звернення відкрите до підписання.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, приводом для якого були надумані і абсолютно безпідставні вимоги про демілітаризацію, денацифікацію, деукраїнізацію та відмову України від курсу на членство в НАТО. Це вторгнення стало продовженням збройної агресії, яку Росія розпочала проти України ще 20 лютого 2014 року. Головна мета Росії залишається незмінною – це знищення України і Українського народу.

- Advertisement -

Кремль прагне примусити Україну до капітуляції. Задум російського керівництва полягав у швидкому розгромі Збройних Сил України, захопленні Києва і одночасній окупації значної частини держави. Ворог не досяг жодного стратегічного завдання війни. Збройні Сили України не зазнали поразки. 

За цих умов укладення миру на умовах агресора є неприпустимим і злочинним, матиме катастрофічні наслідки для долі України і за рівнем загрози дорівнює національній зраді. 

Будь-які змістовні домовленості з Росією мають укладатися лише після виконання такої попередньої умови: негайне припинення бомбардувань території України та виведення усіх російських військ.

Ключовою вимогою агресора є відмова України від курсу на членство в НАТО і міжнародне-правове закріплення її позаблокового статусу. Ця вимога позбавляє нашу державу права брати участь в оборонних союзах і залишає її сам на сам з Росією. 

В інформпросторі з’явилися заяви представників влади про можливість компромісу щодо нейтрального статусу України. Підтвердженням цього є заява Голови Верховної Ради щодо ймовірного внесення змін до Конституції, які передбачають курс України на членство в НАТО. 

За жодних умов Україна не повинна шукати миру на умовах агресора. Такий «мир» робить даремними ті величезні жертви, яких вже зазнала українська нація. Це буде наругою над пам’яттю про загиблих українських воїнів, ігноруватиме страждання мільйонів українців, що потерпіли від жорстокості окупантів. А головне, це аніскільки не гарантуватиме безпеки України. Росія ніколи не виконувала і не виконуватиме жодних міжнародних угод, укладених з Україною. Такий мир стане прелюдією до майбутніх міжнародних злочинів Росії проти України, інших держав і всієї міжнародної спільноти. 

В разі капітуляції величезні жертви, яких сьогодні зазнала Україна, будуть мізерними у порівнянні з її втратами в майбутньому.

Україні потрібне мирне врегулювання, яке ґрунтується на міжнародному праві, не суперечить Конституції України та її національним інтересам. 

Слава Україні!          

24 березня 2022 року.                                                                                                      м. Київ

Підписати звернення

Звернення підписали:

  1. Володимир Василенко, дипломат, громадський діяч, Надзвичайний і Повноважний Посол, Представник України в Раді ООН з прав людини (2006-10), член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.
  2. Володимир Огризко, дипломат, політик, Надзвичайний і Повноважний посол, Міністр закордонних справ України (2007-2009), член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.
  3. Юрій Щербак, український письменник, політик, дипломат, Надзвичайний і Повноважний посол.
  4. Володимир Хандогій, Надзвичайний і Повноважний посол, в.о. Постійного представника України при ООН, перший заступник та т.в.о.  Міністра закордонних справ України.
  5. В’ячеслав Брюховецький, Герой України, почесний Президент Національного університету “Києво-Могилянська академія”, учасник Ініціативної групи “Першого грудня”, член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.
  6. Данило Лубківський, член Стратегічної Ради РОК, заступник Міністра закордонних справ України у 2014 році.
  7. Костянтин Єлісєєв, український дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол України. Заступник Міністра закордонних справ України (2007—2010). Представник України при Європейському Союзі (2010—2015).
  8. Йосиф Зісельс, колишній політв’язень, учасник Ініціативної групи “Першого грудня”, співпрезидент Ваад України, виконавчий віце-президент Конгресу національних громад України, член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.
  9. Ігор Турянський, дипломат, Надзвичайний і Повноважний посол, радник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
  10. Сергій Квіт, громадський діяч, професор Національного університету “Києво-Могилянська академія”, Міністр освіти і науки України (2014-2016), член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.
  11. Анатолій Шостак, український дипломат, Надзвичайний та Повноважний Посол України.
  12. Михайло Гончар, Президент Центру глобалістики “Стратегія ХХІ”, член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.
  13. Мирослав Маринович, проректор, Український католицький університет.
  14. Віктор Шишкін, перший Генеральний прокурор України (1991-1993), суддя Конституційного Суду України (2006-2015).
  15. Микола Козюбра, суддя Конституційного Суду України (1996-2003), професор кафедри загальнотеоретичного правознавства та публічного права Національного університету “Києво-Могилянська академія”.
  16. Георгій  Філіпчук, народний депутат ВРУ 3-х скликань, Міністр охорони навколишнього природного середовища. (2007—2010).
  17. Павло Мовчан, народний депутат ВРУ 5-ти скликань, Голова ВУТ «Просвіта» імені Т.Шевченка.
  18. Іван Заєць, український політик, народний депутат Верховної Ради України І, ІІ, III, IV та VI скликань, міністр екології та природних ресурсів України (2000-2001).
  19. Віктор Вовк, народний депутат ВРУ 8-го скликання, асоційований член Римського клубу.
  20. Юрій Костенко, народний депутат ВРУ 5-ти скликань, міністр охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України.
  21. Микола Грицковян, Голова Організації Оборони Чотирьох Свобід України (США).
  22. Ярослав Грицак, професор, Український Католицький Університет.
  23. Євген Бистрицький, провідний науковий спеціаліст, Інститут філософії Національної Академії Наук України.
  24. Андрій Левус, Координатор Руху Опору Вільна Україна.
  25. Андрій Тетерук, народний депутат 8-го скликання.
  26. Денис Азаров, доцент, в.о. президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».
  27. Юрій Гончаренко, віце-президент Фонду сприяння демократії.
  28. Тарас Гребеняк, керівник ГО Українська справа.
  29. Ашот Топчян, директор ГО Українська стратегічна ініціатива.
  30. Сергій Савченко, керівник Центру вивчення і протидії гібридним загрозам.
  31. Андрій Петренко, громадянин України.
  32. Остап Кривдик, міжнародний секретар Руху опору Вільна Україна.
  33. Володимир Горбач, провідний аналітик, Інститут Євроатлантичного співробітництва.
  34. Анатолій Заєць, професор, завкафедри загальнотеоретичного правознавства та публічного права Національного університету “Києво-Могилянська академія”.
  35. Олександра Матвійчук, Голова Центр громадянських свобод.
  36. Ганна Гопко, народний депутат ВРУ 8-го скликання, Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах (2014-2019), Мережа захисту національних інтересів АНТС.
  37. Роман Петров, професор, завідуючий кафедрою міжнародного та європейського права Національного університету “Києво-Могилянська академія”.
  38. Олександр Корнієнко, Громадська Ініціатива #інфоВАРТА.
  39. Віталій Мельничук, народний депутат ВРУ 1-го скликання, мер міста Житомир, 1990-1994 роки.
  40. Олександр Мосіюк, заступник мера м. Київ 1991-1992 рр.
  41. Борис Захаров, директор, БФ “Людина і право”.
  42. Ігор Козловський, cтарший науковий співробітник, Інститут філософії імені Г.С.Сковороди НАН України.
  43. Ленур Іслямов, СЕО ATR Chanel.
  44. Аріяна Ґіць, директор Direct Initiative International Centre for Ukraine/
  45. Мирослава Антонович, доктор права кафедри міжнародного та європейського права, Національний університет “Києво-Могилянська академія”.
  46. Ірина Глущенко, кандидат юридичних наук,старший викладач кафедри міжнародного та європейського права Національного університету “Києво-Могилянська академія”.
  47. Йосиф Карпін, голова правління, Релігійна громада іудейського віровизнання.
  48. Валерій Тертичка, професор, завідуючий Києво-могилянської школи врядування імені А. Мелпшевича.
  49. Роксолана Ханик-Посполітак, доцент, завкафедри приватного права Національного університету “Києво-Могилянська академія”.
  50. Анжеліка Корнієнко, Громадська ініціатива #інфоВАРТА
  51. Дмитро Сінченко, голова ГО Асоціація Політичних Наук.
  52. Агія Загребельська, співзасновниця Ліга антитрасту.
  53. Сергій Пархоменко, директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. О.Никонорова.
  54. Володимир Галаган, професор, завкафедрою кримінального та кримінально-процесуального права Національного університету “Києво-Могилянська академія”.
  55. Олександра Гуменна, доцент кафедри маркетингу та управління бізнесом Національного університету “Києво-Могилянська академія”.
  56. Галина Маслюк, Голова Асоціації української діаспори в Греції “Українсько-Грецька Думка”, Спілки об’єднаної української діаспори в Греції.
  57. Валентина Бойко, Директорка Інформаційно-видавнича агенції “Освіта України”.
  58. Павло Білоус, Рух опору Вільна Україна.
  59. Леся Неделчева, ГО Українська діаспора.
  60. Валентина Фостій, вчитель географії, Чернівці.
  61. Сергій Міхелі, професор кафедри географії НПУ ім. Драгоманова.
  62. Ганна Сластнікова, волонтер Журавлиний шлях.
  63. Микола Марченко, провідний експерт з конституційного та виборчого права, Асоціація українських правників.
  64. Анна Ленчовська, директор ГО Освітній центр “Простір толерантності”.
  65. Броніслав Тутельман, художник, заслужений діяч мистецтв України.
  66. Юрій Луценко, військослужбовець ТРО.
  67. Якоб Фікслер, голова, Іудейська громада.
  68. Михайло Павлюк, заступник голови обласної ради, Чернівецька обласна рада.
  69. Олексій Павленко, член Наглядової Ради Національного університету “Києво-Могилянська академія”.
  70. Ігор Романов, виконавчий директор Об’єднання єврейських громад Дніпропетровського регіону.
  71. Іван Шевчук, Голова правління, Вашківецьке сільське споживче товариство.
  72. Галина Хараз, волонтер, Ваад України.
  73. Світлана Копилова, юрист, фізична особа-підприємець.
  74. Ганна Самусєва, фізична особа-підприємець.
  75. Олександра Яновська, професор, Київський національний університет імені Тараса Шевченка.
  76. Сергій Тихоплав, юрист, громадянин України.
  77. Микола Кушнір, директор, Чернівецький музей історії та культури євреїв Буковини.
  78. Єхіель Фішзон, співробітник Ізраїльського Інституту спадщини М. Бегіна
  79. Лариса Фоменко, перекладач,КФ «Рошен».
  80. Андрій Анісімов, виконавчий директор Infopulse Ukraine.
  81. Юлія Мисько, провідний науковий співробітник Національного заповіднику “Києво-Печерська Лавра”.
  82. Володимир Фойгельман, Президент, Center Makor.
  83. Наталія Довгопол, письменниця.
  84. Віктор Уколов, політтехнолог, Європейська солідарність.
  85. Вячеслав Ломброзо, заступник голови, Міжнародна громадська організації «Фонд досліджень та підтримки корінних народів Криму». 
  86. Роман Сон, голова Direct Initiative International Centre for Ukraine
  87. Марина Кудлик, вчителька.
  88. Степан Балог, директор Інституту релігійних наук св. Томи Аквінського.
  89. Анастасія Дуплей, вчителька, Чернівці.
  90. Ірина Ковалюк, педагог-організатор.
  91. Євгеній Янкевич, член правління ГО “Євровибір-Соціум”.
  92. Оксана Герц, домогосподарка.
  93. Наталія Луковська, Керівник відділу R&D 
  94. Брилякова Ольга, вчителька хімії.
  95. Анжела Олесь, вчителька.
  96. Оксана Хрестек, вихователь.
  97. Марина Буфля, продавець.
  98. Галина Лупан, вчитель.
  99. Анастасія Бурдейна, вчителька.
  100. Сергій Предол, вчитель.
  101. Леонід Ґольберґ, заступник редактора, Дрогобицька інтернет-газета “Майдан”.
  102. Роман Петровський, член Політична партія “За майбутнє”

- Advertisement -

Comments
Loading...