Business is booming.

РДК опублікував внутрішні секретні документи з колонії, де тримали Навального і планує звільняти політв’язнів кремля

1 746

Російський Добровольчий Корпус оприлюднив документи та деталі запланованої операції зі звільнення Олексія Навального. З них випливає, що фсб вдалося випередити силове звільнення Навального під час етапування з виправної колонії № 6 у Володимирській області, а вбито його щоб запобігти операції в ІК-3 Ямало-Ненецького округу.

Публікація Російського Добровольчого Корпусу “Операція “Дєкабрь”, переклад InfoLight.UA

З початку жовтня 2023 року нами, спільно з нашими прихильниками з-поміж співробітників силових відомств РФ, розроблявся план з визволення Олексія Навального з виправної колонії № 6 у Володимирській області, переправлення його до кордону з Україною, де його повинні були передати розвідувальній групі РДК з метою евакуації на територію України. Нижче буде представлено текст командира групи наших партизанів. Саме ця група мала реалізувати більшу частину плану.

- Advertisement -

“Згідно з планом, Олексія Навального ми мали відбити у конвою дорогою до ІК-3 в Ямало-Ненецькому окрузі силами нашої групи, а далі разом із ним негайно мали вирушити на прикордонну територію з Україною, зустрітися з розвідгрупою РДК для перетину кордону та отримання притулку. На жаль, заходи безпеки, вжиті ФСВП і ФСБ для запобігання подібних сценаріїв, виявилися досить дієвими. Дата етапування Олексія була плаваючою і саме тому сам факт приховувався від громадськості. Дату і час етапування кілька разів переносили, а в підсумку воно почалося раптово, за прямим усним наказом глави ФСВП, і наша група не встигла висунутися в район запланованого початку операції.

На дату загибелі Олексія, план був у стадії переробки під ІК-3. Проте, ми готові поділитися деякими даними і фотоматеріалами, які ми отримали під час підготовки.

план ІК-6

Небайдужі співробітники ФСВП також отримали дистанційний доступ до камер відеоспостереження колонії.

Швейна дільниця

Деякі дані та документи, до яких ми так само отримали доступ:

Перевірки щодо Олексія
Вхідні документи

Також вдалося отримати розшифровку спілкування Олексія з іншими ув’язненими. З якими ми також встановили контакт для отримання даних корисних при проведенні операції.

17:30 – Розмова наодинці в кімнаті прийому їжі.

Навальний – Філозоп

“Навальний – Я хочу знати нюанси місцевих правил, як живете і т.д. Тому що режим, який був на (нерозбірливо), самий напевно тупий, смішний.

Філозоп – значить головний принцип тут, що живемо ми за правилами внутрішнього розпорядку. Повністю дотримуємося розпорядку дня.

Не забувай, що тут суворий режим виправної установи. Я помітив, що ти під час прямування на прийом їжі і назад не одягав маску. Тут правила такі, що під час шикування, проведення масових заходів, під час руху поза локальним сектором загону ми всі одягаємо маски. Тобі це робити так само необхідно.

Навальний – Давай на чистоту! Ми тут усі дорослі розумні люди…

Філозоп – Дорослі, але не розумні, був би розумним не потрапив би сюди!

Навальний – Згоден. Я до того, що ми знаємо, що це побудоване для мене. У тебе свої функції, прошу не потрібно мене залякувати, плутати. Я розумію, що у тебе є вказівки щодо мене! Я розумію і приймаю.”


Ми надаємо ці дані громадськості з кількома цілями:

1) Пси режиму повинні знати, що у Російського Добровольчого Корпусу довгі руки. Ми багато знаємо і можемо, а наші ресурси зростають з кожним днем. Багато з тих, хто працює в системі, поділяють наші ідеали і бачення майбутнього, а значить будуть допомагати нам самовіддано і залякати їх не вийде.

2) На жаль, ми не встигли врятувати Олексія, але сотні політв’язнів і в’язнів сумління залишаються в неволі. Ми віримо і працюємо над тим, щоб вирвати їх з лап режиму так чи інакше.

3) Можливо ці та інші дані, що опинилися в наших руках, зможуть допомогти іншим організаціям, які ведуть боротьбу проти злочинного режиму Кремля. Ми готові до співпраці.

- Advertisement -

Comments
Loading...