Business is booming.

Дохазяйнувався? Нікополь на межі техногенної катастрофи через господарські суперечки Коломойського

2 733

Ми писали, що місту Нікополь Дніпропетровської області загрожує колапс з опаленням житлових будинків через дуже велику ймовірність того, що через скасування пільгових тарифів на електроенергію для мешканців 30-и кілометрової зони навколо АЕС, більшість мешканців не зможуть сплачувати за опалення. Також в місті дуже багато підприємств або не працює, або – знаходяться на межі виживання.

Тим часом Нікопольський завод феросплавів, мажоритарним власником якого є український олігарх Ігор Коломойський продовжує блокувати роботу сонячної електростанції ТОВ “Екотехнік-Нікополь”, яка розташована на території заводу. Про це йшлося у нашому репортажі. В зв’язку з тим, що сонячна електростанція належить канадцю українського походження Майклу Юрковичу, виник потужний міжнародний скандал. Про цю ситуацію писали провідні світові ЗМІ і говорили політики найвищого рівня.

Ігор Коломойський, яке веде судову боротьбу проти України на багатьох фронтах, застосовує тут і свої медіа, і суди, доброчесність яких під великим сумнівом у суспільства. З іншої сторони, йому всерйоз загрожують як проблеми в США, так і санкції в Україні. Відповідно, головне для нього в цей момент – прибутки тут і зараз. А місто Нікополь, де і влада, і головне підприємство належать йому – вочевидь буде чекати на вирішення своїх проблем. тим більше, що скандал з сонячною електростанцією зупиняє інвесторів, які відчувають абсолютну незахищеність можливих капіталовкладень.

- Advertisement -

Тому і зарплати на НЗФ, як стверджують, копійчані, і інфраструктура міста на межі катастрофи. Пару років тому обвалився один міст на під’їзді до Нікополя, зараз місцеві мешканці всерйоз побоюються, що впаде і ще один – так званий “горбатий”, що веде від основної частини міста до НЗФ і який вкрай потребує ремонту. Проте про які ремонти можна мріяти, якщо в місті свідомо зупиняють роботу іноземних інвесторів і можливі податкові надходження до місцевого бюджету?

Питання, здається, риторичне. А тим часом сьогодні, 20 жовтня, в Києві відбудеться чергове судове засідання у справі ТОВ “Екотехнік-Нікополь” проти НЗФ. Під судом вчергове пікетуватимуть активісти Руху опору капітуляції, проте і в них немає впевненості, що в українських судах вдасться досягнути перемоги і відновити справедливості. Без втручання влади, яка має дати по руках недоброчесним суддям і олігарху, який на них впливає.

Автор: Віталій Поліщук, спеціально для Поштар.

- Advertisement -

Comments
Loading...