Business is booming.

Українська кібер-ініціатива “IT Opir” створила бот “Ищу солдата” для персоналізації російських втрат в Україні та демотивації російських громадян

502

Українська кібер-ініціатива “IT Opir” створила бот “Ищу солдата” (@ischu_soldata_bot) для того, щоб росіяни, особливо матері та родичі тих, хто бере участь у війні проти українського народу, отримували інформацію про їх перебування в Україні, як у вигляді полонених, так і знищених українським опором. Для початку створено телеграм-бот, розгортається аналогічний інструмент у Viber.

Мета: цей бот персоналізує російські втрати в Україні, на запит в боті одразу надходить конкретна відповідь – вбитий чи перебуває в полоні. Росіяни мають бачити, скільки насправді їх громадян знищено чи взято у полон українцями, які захищають власну землю від звірячої атаки Путіна.
Просимо поширити посилання на цей телеграм-бот: @ischu_soldata_bot

Особливо корисно поширювати в російських соцмережах, на міських та обласних форумах тощо. Інструкцію додаємо.

- Advertisement -

Наразі це найбільша подібна база вбитих і полонених росіян серед існуючих, яке буде постійно поповнюватися.

Також кібер-ініціатива IT-Opir працює і над іншими проєктами, покликаними пришвидшити перемогу над ворогом.
Слава Україні!

Джерело: Українська кібер-ініціатива “IT Opir”


Інструкція з використання телеграм-боту в інформаційній війні проти росії.

1.VPN

Через блокування росіянами доступу для українців до російських сайтів та соцмереж необхідно встановити сервіс для зміни IP-адреси — VPN. Найлегший спосіб – встановити безкоштовний із розширень браузера Chrome. Для цього у верхньому правому куті браузера натисніть на 3 точки та оберіть “Налаштування”, далі оберіть “Розширення”.

У верхньому лівому куті натисніть на 3 смужки і внизу оберіть “Відкрити Веб-магазин Chrome”.

У пошуку наберіть VPN і завантажте розширення зі знайденого списку, наприклад Browsec, Touch VPN, ZenMate.

Натисніть кнопку Встановити (Add to Chrome). Ваші розширення будуть показані під піктограмою пазла у верхньому правому куті браузера. Оберіть там розширення вашого ВПН і увімкніть його. Після увімкнення ви можете обрати країну з доступних безкоштовно. Рекомендуємо європейські країни або Сінгапур, тому що деякі російські сайти можуть блокувати доступ із США або Великобританії.

2. Як знаходити ресурси

2.1 Місцеві форуми в РФ

Через запит у Google знаходите російські місцеві сайти, форуми, новинні видання:- великих міст (Москва, Санкт-Петербург, Новосибірськ, Єкатеринбург);- центрів республік (Уфа, Черкеськ, Йошкар-Ола, Петрозаводськ, Якутськ)- обласних центрів.

Приклади:

  • пошуковий запит: “городские сайты Москвы”, “форум Уфа”.
  • лінки на форуми: Новосибірськ, Омск, Красноярськ.
  • лінки на сайти місцевих каналів: Архангельськ, Самара, Челябинск, Тюмень, Пермь.

Для реєстрації облікових записів створюємо тимчасові пошти. Для цього в пошуку набираємо “Temp mail” та обираємо сайт із видачі.

Наприклад:

– Temp mail – ваша адреса розташована вгорі, поштова скринька з кнопкою “Оновити” для отримання нових повідомлень – внизу.

– Mail.tm – адреса, вхідні повідомлення та кнопка “Оновити”, щоб отримати листи.

Реєструємо акаунт на тимчасовій пошті. Перевіряємо VPN, якщо відключено – включаємо. На кожну пошту можна зареєструвати кілька облікових записів на різнихфорумах. Знаходимо найбільш обговорювані теми та починаємо публікувати інформацію.


2.2 Соцмережі

РФ обмежує чи забороняє роботу міжнародних соцмереж Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, Linkedin на території своєї країні. Також багато росіян наразі не довіряють “західним” мережам. Тому, для поширення інформації варто використовувати російські соц. мережі Одноклассники, Вконтакте.

Залишайте коментарі під публікаціями у соціальних мережах:

  • пропагандистів: Киселев, Соловьев, Скабеева, Столярова, Петр Толстой;
  • публічних осіб, що підтримують політику Путіна: Басков, Канделаки, Михалков, Певцов;
  • акаунтів російських каналів: LifeNews, Russia Today, Комсомольська правда, Росія-24, РИА Новости.

В коментарях поширюйте інформацію, фото та відео. Якщо у коментар не вдається додати фото або відео як файл, вказуйте посилання на них.

В Одноклассники та Вконтакте не варто витрачати час на схиблені ворожі пости та групи, що агресивно налаштовані проти України, займаються пропагандой “русского мира”, “демилитаризации”, “денацификации”, “защиты населения Донбасса” тощо. Ваші коментарі відразу будуть видалятися, а ваші сторінки – блокуватися.

Варто сконцентруватися на “пробуджені” звичайних росіян. Знаходьте групи за інтересами, наприклад:- групи з новинами російських міст, місцевих навчальних закладів;- церковні чи релігійні групи;- групи пов’язані з мистецтвом (кіно, театри, арт-галереї);- місцеві групи для продажу чи придбання товарів.

Не забувайте також писати коментарі під відео у YouTube пропагандистів, публічних осіб, що підтримують політику Путіна.

Ще один варіант поширення інформації – додати людей з РФ “у друзі” у соціальних мережах та відправляти їм приватні повідомлення.

3. Що писати?

Пишіть звичною, людською, не офіційною мовою (російською, як це не було б вам неприємно) про те, що “Путин врет своим гражданам”, “Ваших детей отправили на убой, проверьте, живы ли они” тощо. Пропонуйте їм не вірити на слово вам, а перетелефонувати своїм родичам і переконатися, що зв’язку немає.

Не закликайте прямо до виступів проти влади, вони самі почнуть це робити, якщо усвідомлять, що їх родичі загинули чи в полоні.

- Advertisement -

Comments
Loading...