Business is booming.

Апеляційний суд скасував рішення першої інстанції в справі ТОВ Екотехнік-Нікополь проти Коломойського

0 1 776

Як ми вже неодноразово писали, триває боротьба підприємства ТОВ “Екотехнік-Нікополь” за право здійснювати господарську діяльність відповідно до чинного законодавства та правил ринку електроенергії. В цій справі Нікопольський завод феросплавів заблокував роботу сонячної електростанції, яка належить ТОВ “Екотехнік-Нікополь” під приводом ремонту і продовжує блокувати вже понад 18 місяців.

Справа є резонансною не тільки тому, що НЗФ належить олігарху Ігорю Коломойському, але й через те, що інвестором проекту є громадянин Канади українського походження Майкл Юркович. І ця ситуація вже викликала міжнародний резонанс на найвищому політичному рівні.

Сьогодні суд ухвалив “соломонове” рішення: скасував вигідне Коломойському рішення першої інстанції, але при цьому не задовольнив позов ТОВ “Екотехнік-Нікополь” та не зобов’язав припинити блокаду підприємства. Також варто відзначити, що в боротьбу на підтримку канадського інвестора включилися громадський Рух опору капітуляції та партії Демократична сокира. Які розширили рамку процесу та ведуть боротьбу проти впливу Ігоря Коломойського на українські суди в цілому.

- Advertisement -

Також справу тримає на контролі правозахисна ініціатива “Правотворець”, яка ухвалила рішення включити до переліку справ, за якими слідкує, кейс “Коломойський проти України”, про що повідомляється на сторінці ініціативи.

В рамках кейсу Правотворець:

  • слідкуватиме за перебігом судових справ, у рамках яких Коломойський намагається легалізувати свою корупційну, шахрайську, рейдерську діяльність;-
  • судді, які виноситимуть неправомірні рішення у цих справах, потраплятимуть в базу переслідувачів “Правотворця”.

Також за участі Руху опору капітуляції ініційовано збір підписів з метою змусити Верховну Раду проголосувати за санкції щодо олігарха Коломойського. Детальніше про це – тут.

Читайте також: До Зеленського йдуть спитати про “бойові заслуги” Руслана Демченка

- Advertisement -

Comments
Loading...